Vil du noget med kulturen?

Jobopslag: GearWorks søger praktikant

Læs mere
15/12 2011 11:28

Af Malene Neis

GearWorks søger en fundraiser og kulturformidler til at assistere ved forårets fundraising og formidlingsaktiviteter indenfor kulturområdet. 
Du får mulighed for at få  indsigt i ambitiøse digitale formidlingsprojekter samtidig med konkret  erfaring med kulturformidling, fundraising, community  management og ekstern kommunikation.  
Praktikanten kommer til at indgå i et lille team, der skal researche, strukturere og skrive ansøgninger til private og offentlige fonde/støtteordninger. Du bliver desuden løbende inddraget i udviklingsprocessen på nye digitale kulturformidlingsprojekter, hvor du kommer til at sætte dit eget præg på produkterne.  
Stillingen er ulønnet, men du vil kunne få meritoverført din praktik.
Er du interesseret så send en stærk ansøgning (inkl.  billede) med  et  spændende CV i en PDF til Bjarke Hjorth,  bh@gearworks.dk.  
Hvis du har spørgsmål til stillingen er du velkommen til at ringe på: 30  61  00  92

Læs mere om stillingen her

Det er ikke så slemt som de gør det til...

Nye ledighedstal for humanister viser ingen stigning i antallet af arbejdsløse humanister

Læs mere
28/11 2011 09:53

Af Malene Neis

Til trods for mediernes dommedagsprofetier og ´finanskrise´ taler statistikken sit tydelige sprog.

Den aktulle statistik over humanioraledigheden de seneste tre år viser, at på trods af konjunkturudviklingen har ledigheden i store træk været konstant og ikke stigende.

Tallene er fra Magisternes A-kasse, som er den sammenslutning der har flest humanister som medlemmer, og viser at den aktulle ledighed for kandidater er 4,8% og 6,9% for bachelorer. Tal som gennem de seneste tre år har været nogenlunde konstante.

Se statistikken lige her. 

Er du nyuddannet og på vej mod kommunikationsbranchen?

Kom til Startboks 2011 hos Dansk Journalistforbund

Læs mere
20/11 2011 13:06

Af Malene Neis

Er du nyuddannet og på vej mod kommunikationsbranchen, eller næsten fædig med studierne?
- Kom til Startboks 2011 og hør, hvad DSBs kommunikationsdirektør synes om nyuddannede fra KUA.
Her kan du få hjælp til at få fingre i det første job til den rigtige løn.

Dansk Journalist forbund afholder et gratis informationsmøde for studerende og nyuddannede.

Tilmeld dig her

Kommunikations- og kulturpraktikant søges til Den Danske Ambassade i Ottawa, Canada.

Praktikperioden løber fra 1. februar 2012 – 31. juli 2012.

Læs mere
5/09 2011 08:28

Af Malene Neis

Hvis du er kandidatstuderende i dansk og kommunikation, og drømmer om det store udland, så tjek lige det her stillingsopslag.
Men skynd dig, ansøgningsfristen er den 15. september 2011

 

 

Kunne du tænke dig at skrive speciale om talesprog og leksikografi?

Her er chancen for at skrive et speciale i et professionelt og konstruktivt danskfagligt miljø.

Læs mere
27/08 2011 09:00

Af Malene Neis

På Sprogforandringscenteret udvikler de en Ordbog over Dansk Talesprog forkortet til ODT.
På baggrund af deres gode erfaringer med tilknyttet specialeskrivning har de nu besluttet at åbne mulighed for at tilknytte én eller flere specialeskrivere i efterårssemestret.

Du skal være interesseret i leksikografi, talesprog og korpuslingvistik – tre felter de sammenfattende kalder korpusbaseret talesprogsleksikografi.
På centeret forsker de i talesprog på baggrund af et stort talesprogskorpus på ca. 6 mio. løbende ord. Korpusset bygger på en række sociolingvistiske interviews fordelt på køn, alder, klasse samt tid og sted - indsamlet i perioden 1978-2010.

Vi interesserer os for sprogforandring inden for alle sproglige parametre og vil på denne sociolingvistiske platform kunne vejlede talesprogsleksikografiske specialer med forskellig vægt på fonetik, grammatik, semantik, pragmatik og samtaleanalyse. Specialerne baseres empirisk på centerets talesprogskorpus.

Som specialeskriver får du tildelt en specialeplads på centeret med adgang til centerets sprogressurser og Nordisk Forskningsinstituts righoldige bibliotek. I det omfang vi optager flere specialeskrivere, bliver der tale om både individuel vejledning og gruppevejledning, ligesom du får mulighed for løbende at præsentere dit arbejde med specialet i en tryg og konstruktiv kreds af andre specialeskrivere og medarbejdere ved ODT.

Du kan læse om Sprogforandringscenteret på vores hjemmeside, men du er også velkommen til at komme og besøge dem for at høre nærmere – send blot en mail til Carsten Hansen på carhan@hum.ku.dk hvis du er interesseret.
Carsten Hansen Projektleder ODT

Praktikanter: danskfagets slaver.

Det er flovt, men sandt - Roy Langer forsøger i disse dage at råbe vagt i gevær.

Læs mere
24/06 2011 12:12

af Malene Neis

Roy Langer, kommunikationsrådgiver Ph.d, cand.comm, gør i disse tider opmærksom på det. Danskfaget har et seriøst problem. Vi her på dansk.dk, mener det er en væsentlig problematik og vælger derfor at sætte fokus på missæren her. Og I er mere end velkomne til at deltage i debatten her på dansk.dk/diskussionsforum, eller på vores facebookside: www.facebook.com/pages/dansk.dk/   

 

14. juni i år bragte kommunikationsforum.dk  Roy Langer´s artikel Du siger praktikant, jeg siger slave. Langer peger på at "praktikanter er den ny økonomis slaver" fordi "nyuddannede kandidater strømmer til et kriseramt arbejdsmarked og lige ud i arbejdsløshed". Han siger videre, at "virksomheder og organisationer i blandt andet k-branchen udnytter situationen ved at tilbyde praktikantophold der betyder nul løn for belastende arbejdsopgaver". Du kan læse artiklen i sin fulde længe på: http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/praktikanter-udnyttes


Politiken.dk valgte at følge op på Roy Langer den 23. juni, hvor de bragte Roy Langer´s kronik
Ulønnede praktikanter er de hvide slaver. læse den i sin fulde længde her:

politiken.dk/debat/kroniker/ECE1314702/uloennede-praktikanter-er-de-hvide-slaver/ 

Roy Langer er dog ikke den eneste der har taget bladet for munden og uddeler en sønderlemmende kritik. 15. maj bragte avisen.dk  bloggen Slaveriet tilbage i Danmark, skrevet af Kirsten Lyhne, Cand.Oecon fra Aalborg Universitet. Hun berører emnet mere overordnet ift. hele beskæftigelsespolitiken i danmark. Dog peger Kristen Lyhne også på praktikantproblematikken. Den kan du ligeledes læse heravisen.dk/blogs/lyhne/slaveriet-tilbage-i-danmark_30246.aspx